Biodynamisk vin
Hos Lindholm Keramik handler vi vores vin fra udvalgte producenter, som alle laver naturvin. Kendetegnende for disse vine er, at de alle har et smagsunivers, som rækker lidt ud over den konventionelle vin, men dog ikke på en markant og udfordrende måde. Desuden vil vi til alle vine give forslag til gode akkompagnementer, i form af forskellige retter og fødevarer som måtte give vinene en yderligere smagsoplevelse.
Portugal det “nye” land for naturvine og bæredygtige vingårde
Portugals vine har mere end andre europæiske vinproducenter, forstået at vende tilbage til det traditionelle bæredygtige og de mindre vinarealer. De har forstået at redefinere vindyrkningen – som konsekvens af mislykket stordrift, er de vendt tilbage til mindre familiedrevne parceller, som virkeligt kræser om håndværket.
Vi har i forskellige områder i Portugal fundet udvalgte lokaliteter. Her håndplukkes der og man arbejder traditionelt og med autentisk håndværk. Druerne er alle originale portugisiske – hvor nogen dog findes i Spanien under andre navne. Der er oftest tale om blanding af flere forskellige druer, for at finde den perfekte elegance.
Vi er især optaget af orangevine, som jo ikke handler om appelsiner, men om gyldne vine med ekstraordinære smagsoplevelser, mere aromatiske – idet druesaften får lov til at ligge sammen med drueskind og stængler, og i en naturlig egen gæring. En ny måde at udfordre smagsløgene på, og en anden oplevelse med vin-nydelsen. Talha-vine er natur-fermenteret i lerkar. Her er vores foretrukne Talha-vin
